Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Kijken, luisteren en genieten
Dorpsomroeper Jan van Klingeren (18 april 1837 – 18 maart 1921) uit Baarn

In de Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne is sinds 9 december een nieuwe tentoonstelling te zien over de lokale omroep in Baarn. Het begint in Baarn met de dorpsomroepers die het nieuws verspreidden. Daarna komt in april 1960 de ziekenomroep (BZO), gelijktijdig met de diverse radiopiraten die in Baarn regelmatig een grote groep luisteraars wisten te bereiken. Zo was daar Radiopiraat Monza  die 7½ jaar in de lucht was. Radio Monza was het kindje van Bert Bouwmeester.
En we kenden Roulette103 en Studio ’87. Roulette ging in 1981 de lucht in als radio Rainbow. Rond 1984 is Digitaal FM in Baarn begonnen.

Tenslotte werden de piraten door de overheid uit de lucht gehaald. En kwam RTV Baarn, een samenwerkingsverband met de ROS.  Sinds kort is Eemland 1 de streekomroep van Baarn, Soest en Bunschoten/Spakenburg.

In de tentoonstelling zijn er veel foto’s te zien rond uitzendingen. En natuurlijk is er veel oude apparatuur. Zoals een oude Revox bandrecorder, een tas met draagbare zendapparatuur en zelfs de oude zendmast die op de Watertoren heeft gestaan. Er wordt ook aandacht besteed aan de diverse programma’s, de vele mensen die uitzenden mogelijk maakten, de interviewers de cameramensen en de jubilea die gevierd werden. 

Wederom een tentoonstelling die het bezoeken waard is .

Deze tentoonstelling is te horen en te zien in de Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne onder de bibliotheek in de Hoofdstraat 1a en is gratis te bezoeken.

De openingstijden zijn op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.