Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Wandelroutes in Baarn en Lage Vuursche

De Historische Kring Baerne biedt u tien wandelroutes aan in en rond Baarn en Lage Vuursche. De routes variëren van 3,5 tot 15,5 kilometer. Elke route voert de wandelaar(s) langs vele karakteristieke en historisch waardevolle plekken.

Hou je van geschiedenis, puzzels en avontuur? Dan is de speurtocht in Baarn iets voor jou! Samen met je opa, oma of vrienden ga je op ontdekkingstocht door het centrum van Baarn. De tocht begint en eindigt op de Brink. De geschiedenis van Baarn staat niet alleen in boeken maar is op heel veel plekken nog te zien. Als je maar weet waar je moet kijken: ‘Kennis is de schat die je vindt door te zoeken’. De opdrachten helpen je om op de goede plek te kijken. Onderweg verzamel je aanwijzingen voor de eindpuzzel. 

Download hier de speurtocht!

 

In 2022 en 2023 heeft de wandelcommissie de wandelingen opnieuw gecontroleerd, zodat u over de meest actuele route-informatie beschikt. Bij deze herziene versies bieden we ook een GPX-bestand aan, dat u eventueel kunt gebruiken in een wandel-app op uw telefoon.

Iedere wandeling heeft een eigen thema:

 1. Serres (7 km) - versie 2023
 2. Torentjes (7 km) - versie 2023
 3. Koetshuizen (15 km) - versie 2022
 4. Rijksmonumentenroute (9,2 km) - versie 2023
 5. Gemeentelijke monumenten (3,5 km) - versie 2023
 6. Beeldende kunst (5 km) - versie 2022
 7. Religieuze route (9,2 km) - versie 2023 
 8. Literaire route (7,1 km) - versie 2023
 9. Vuurscheroute (13,4 km) - versie 2023
 10. Canonroute (geïnspireerd op Duizend jaar Baarn) (15,5 km) - versie 2022
 11. Oplossing kinderwandeling

Via deze site kunt u de wandelingen - gewoon gratis - als pdf bestand downloaden, compleet met routekaart en beschrijving! De lange wandelingen zijn vaak makkelijk in te korten.

Treft u in de beschrijvingen veranderde situaties of onjuistheden aan? Dan graag een melding aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat de routes helemaal actueel gehouden kunnen worden.

De Historische Kring Baerne hoopt dat wandelaars hiermee goed uit de voeten èn in de benen kunnen!


PDF-bestanden kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld Adobe reader of Foxit reader (deze zijn gratis te downloaden).