Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Vacatures

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom bij de Historische Kring Baerne!

Werkgroep Oude Begraafplaats: vrijwilliger

Functieomschrijving:

Ons team restaureert en onderhoudt de graven en het hekwerk op de Oude Begraafplaats en onderhoudt het groen. De Oude Begraafplaats is een gemeentelijk monument. 

Wij vragen:

Wij stellen geen specifieke eisen aan de vrijwilligers in onze werkgroep. Wel dient u er rekening mee te houden dat er lichamelijk inspanning gevraagd wordt in de buitenlucht. Er is een winterstop.

Wij bieden de vrijwilliger:

U krijgt een vrijwilligersverzekering. Wij hebben een keet op het terrein waarin wij het gereedschap bewaren en koffiedrinken.

Tijdsbesteding:

Elke vrijdag van 09.30 uur tot 12.00 uur. Er is een winterstop.

Heeft u interesse in deze vacature? Neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

ICT-vrijwilliger

De Historische Kring Baerne en de stichting Groene Graf / Geheugen van Baarn werken op veel gebieden samen waaronder ook ICT-beheer en ondersteuning. Er zijn 18 PC’s / laptops en 2 NAS-systemen in gebruik en er worden 2 websites beheerd en verder ontwikkeld.

Er zijn momenteel 3 vrijwilligers actief met dit ICT-beheer, maar wij zien de vraag naar verdere digitalisering toenemen en daarom zouden we ons team graag uitbreiden met een vrijwilliger die kennis heeft van Windows, het onderhoud en bouwen van websites en digitalisering in het algemeen.

 

De taken van dit ICT-team zijn:

  • Het bieden van technische ondersteuning aan andere vrijwilligers bij het gebruik van Windows computers en het digitaliseren en archiveren van historische documenten en foto’s.
  • Het beheren en optimaliseren van het digitale historische archief.
  • Het operationeel houden (updaten, vernieuwen) van de in gebruik zijnde hardware en software.
  • Het onderhoud, de updates en verdere ontwikkeling van de Joomla websites van de Historische Kring en Het Groene Graf.

Vrijwilligers die een langdurig verband wensen, maar ook personen die zich liever ‘op project-basis’ (in een wat korter verband) willen inzetten worden verzocht om een mailtje met contactgegevens te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u op om de vacature te bespreken en u uit te nodigen om tijdens de openingsuren van de Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne eens langs te komen om kennis te maken met een gezellige groep mensen, die uw hulp goed kan gebruiken.