Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

[VOLGEBOEKT] Escher worden, lezing door Joris Escher
Dinsdag, 06 Juni 2023, 20:00 - 21:30

In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos met ivoren puzzels vindt Joris Escher twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Hij vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? In de voetsporen van M.C. Escher wordt de lezer meegevoerd van Haarlem naar Italië, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn.

Joris Escher leert zelf houtsnijden, tekent op de plaatsen waar zijn oudoom heeft getekend en vindt talloze nog onbekende verhalen uit Eschers leven. Door de ogen van M.C. Escher beleeft de lezer zijn ontwikkeling van jongeman tot graficus, kunstenaar en ten slotte tot de Escher die we allemaal kennen. ‘Escher worden’ maakt daarmee van het genie Escher weer een aanraakbaar en feilbaar mens.

Joris Escher

Joris Escher is een ervaren spreker, dagvoorzitter en begeleider van duurzame maatschappelijke veranderingen, vooral in de watersector. Eerder had hij gedurende 10 jaar een galerie en uitgeverij voor kunstenaars uit Azië en Latijns-Amerika. Escher worden is zijn debuut.

In samenwerking met

De Bibliotheek Eemland organiseert deze lezing in samenwerking met de Historische Kring Baerne. HKB-leden kunnen deze lezing met een introducé(e) gratis bezoeken. Hiervoor graag aanmelden bij de Historische Kring Baerne.

Kosten: €7,50 voor niet HKB-leden, aanmelding via website van de Bibliotheek Eemland.

DE LEZING IS INMIDDELS VOLGEBOEKT.

Locatie Bibliotheek