-
De Laanstraat gezien naar het westen; rechts hoek Mollerusstraat. Jaren 1950. Fotomap 988
fc3
-
De brug in de Amsterdamsestraatweg over de Praamgracht, bij het kruispunt met Biltseweg en Praamgracht. De foto is genomen vanaf Soest richting Baarn. 1913.
fc1 amsterdamschestraatweg05a soestersetraatweg
-
Gezicht naar het westen over de Javalaan. Links op de kaart een torentje dat hoort bij huize Madoera.
fc1 javalaan41
-
Laanstraat gezien naar het oosten. Het pand links is de winkel in tabaksartikelen van mevr. Braas. In het terugspringende gedeelte waren later cd-winkel en vervolgens "Hap to go" gevestigd. In de zaak met de zonneschermen zit nu (2020) C'est Bon. Daarnaast is de voormalige bioscoop Flora. Rechts is de winkel waar voorheen Veerkamp gevestigd was, op 1 juli 2011 gesloten. Rechts de Laandwarsstraat.
fc1 laanstraat33
-
"Soestdyk". Vroeger heette de Biltseweg Praamgracht, naar het ten noorden ervan gelegen kanaal. Het was een kronkelige weg, maar met de verbreding is de weg rechtgetrokken. Op de foto nog de oude toestand, met rechts het houten monument van Pullmann en links het jachthuis van prins Willem III. In 1937 is het houten monument vervangen door een bronzen soldaat, geplaatst op een hardstenen sokkel. Bij de verbreding van de weg in 1968 is het monument verplaatst naar de parkeerplaats tegenover het paleis en het jachthuis is naar achteren verplaatst. De Praamgracht is in 1239 gegraven om turf af te voeren naar de Eem.
fc2 biltseweg01
-
De Bosstraat gezien naar het noorden. In het pand midden op de foto hadden de dames Lankhorst een wolwinkel. De etalageramen met een gedeelte van de winkelruimte zijn voor een bestaand pand gebouwd. Boven de winkeldeur is een beeldhouwwerk van de kunstschilder en beeldhouwer Jan Broerse. Het beeldt een schapenscheerder uit. In 1983 is dit pand het makelaarskantoor van Bos. 1983.
fc2 bosstraat09b
-
Bosstraat. De etalageramen met een gedeelte van de winkelruimte zijn voor een bestaand pand gebouwd. Daarin hadden de dames Lankhorst een wolwinkel. Boven de winkeldeur is een beeldhouwwerk van de kunstschilder en beeldhouwer Jan Broerse. Het beeldt een schapenscheerder uit. In 1983 is dit pand het makelaarskantoor van Bos. Situatie gezien vanuit de Nijverheidstraat. Rechts de Schoolstraat. 1983.
fc2 bosstraat10
-
Brink hoek Eemstraat. In het gebouw links was een fietsenmaker en een kapper gevestigd en rechts ervan met de beide zonnenschermen was de zaak van de heer Stevenhagen. Op de andere hoek met zonnenscherm was ook een zaak van de heer Stevenhagen met daarnaast de melkhandel van de heer Bavinck. Daarna is in dat pand de slijterij van Gall en Gall gevestigd. De foto is gemaakt vanuit de tuin van de pastorie. Midden op de weg staat de 94-jarige heer Merkestijn, hij had in de Bosstraat een meubelzaak.
fc2 brink055
-
De Brinkstraat vanaf de Kerkstraat gezien. De winkeliers uit die tijd zijn: Aan de linkerkant: sigarenzaak van Herman Hilhorst, slagerij Blokker, brood en banket van Van Dam, slijterij Dekker, textielwinkel Van Veen, vishandel Slokker, meubelmaker Geuchies, particulier huis van Kuijer, horlogemaker Fockens, schoenmaker Sitter en de smederij van hotel Velaars op de Brink. Aan de rechterzijde; wijnhandel Walraven, kruidenier zuster Wegerif, groentenzaak Steenstra, lampenzaak Lengers, smederij Brolman, banketbakker Kieft, kruidenier Beemer, fietsenmaker Pater, woonhuis Pater, kruidenier Kestelo, Helderse Bazaar, makelaar Stein, in de steeg een meubelmakerij, groentenzaak, sigarenzaak Prinsen en wagenmakerij Van Leersum.
fc2 brinkstraat046
-
De achterzijde van de woningen aan de Speenkruidlaan langs de Praamgracht.
fc2 eemdal14
-
De Eemnesserweg gezien naar het oosten. Links huize Trianon en rechts hotel De Pauw. In die tijd was de Eemnesserweg aan beide zijden beplant met bomen.
fc2 eemnesserweg053
-
Kerkstraat. Links enkele panden die kort na het tijdstip van de foto gerenoveerd zijn, 1968.
fc2 kerkstraat042
-
De Laandwarsstraat heette in de volksmond Jeneversteeg. Winter/sneeuw.
fc2 laandwarsstraat001
-
Laanstraat gezien richting Brink met rechts eerst de Rieten dakjes en vervolgens het gemeentehuis. Links firma Van Veen, later Andriessen.
fc2 laanstraat028
-
De Rieten Dakjes in de Laanstraat. 1930.
fc2 laanstraat044a
-
De Laanstraat gezien naar de Brink. Rechts de Rieten Dakjes en het gemeentehuis.
fc2 laanstraat048b
-
Het oostelijk deel van de Laanstraat. Verderop rechts de Oranjestraat. Gezicht op de Rieten Dakjes, gemeentehuis en kerktoren.
fc2 laanstraat117
-
De Oosterstraat naar het zuidoosten gezien, vanaf de hoek met de Balistraat. De straat is versierd met vaandels.
fc2 oosterstraat007
-
Oosterstraat 28 en Oosterstraat 30, op de hoek met de Balistraat (links).
fc2 oosterstraat008
-
De Bosstraat met o.a. Strumpel, huishoudelijke artikelen. 1980. Fotomap: 53.
fc3
-
"Groet uit Baarn, Brinkstraat." Het huis links werd bewoond door de heer Van Leersum. Deze was wagenmaker en is ook wethouder van de gemeente geweest. Het witte gedeelte was de werkplaats en is ook nog slagerij en viswinkel geweest. Het vooruitstekende huis is van Arres van Leersum geweest; deze was schilder met als specialiteit rijtuigschilder. Dit pand is in 1992 afgebroken en er zijn daar drie nieuwe winkels met woonhuizen gebouwd. Rechts, hotel Velaars, later Hotel Central en nu (2020) een ander pand met Hema. Het achterste deel van het hotel, waarin de theaterzaal, is afgebrand in 1922 en daarvoor in de plaats zijn winkels gekomen. Achter de bomen was de winkel van Sitter, de schoenhandel, daarna Hokavovi en inmiddels kapsalon. Het hoge huis erachter was van de familie Kuijer, de kweker aan de Berkenweg, vervolgens juwelier Rademaker en nu de gehoorwinkel Ecoutez. Fotomap: 92.
fc3
-
Dorpsstaat te Lage Vuursche, gezien naar het noorden. Fotomap: 144.
fc3
-
Kerkstraat, gezien naar het oosten vanaf hoek Brinkstraat. Fotomap: alleen digitaal.
fc3
-
Het oostelijke deel van de Stationsweg, gezien naar het zuidwesten. Het vooruitstekende gebouw is een voormalig tolhuis. Fotomap: alleen digitaal.
fc3
-
De Steijnlaan gezien naar het zuiden, met zicht op de watertoren. Rechtsvoor de Krugerlaan. Fotomap: 266.
fc3
-
GB_3-2-3 Stationsweg 3 (rechts) en Kapelstraat 11. Omstreeks 1845 kocht de heer J. van Dijk het pand, dat voor die tijd als boerderij had dienst gedaan. Baarn was in die dagen nog een rustiek en landelijk dorp. In het pand werd een textielzaak gevestigd. W. van Dijk volgde zijn vader op. Later werd het pand opgetrokken. Ook kwamen er grotere ramen in. De zaak genoot bij de gegoede stand veel vertrouwen. Toen Van Dijk in 1916 overleed, zette Jan Willem van Dijk en diens oudste zuster de zaak enige tijd voort, waarna tenslotte de kleinzoon van de eerste eigenaar de zaak in handen nam. In 1963 (raadsbesluit 5-3-1963) werd het pand aan de gemeente verkocht. Eind december 1967 is het pand gesloopt. Het verdwijnen van het pand was noodzakelijk in verband met de realisering van het Brinkplan. Tot een van de onderdelen van dit plan behoort de verbreding van de Stationsweg, die in de omgeving van de Brink enkele flessenhalzen vertoonde. Voorts kon een betere afronding van de hoek Stationsweg-Eemstraat verkregen worden. (uit de Baarnse Courant). Fotomap: doos 309.
fc3
-
GB_3-2-5 Stationsweg (ter hoogte van de hoek Bosstraat en Eemstraat) in de situatie van vóór de omlegging in 1984. Bakkerij Gerrit Brouwer, later patat frites van Kees Timmers. 1968. Fotomap: doos 309.
fc3
-
GB_3-2-6 Stationsweg ter hoogte van de Nijverheidstraat, gezien naar het oosten. 1968. Fotomap: doos 309.
fc3
-
GB_3-3-3 Gezicht op de Johannalaan vanaf de Berkenweg. Na de renovatie omstreeks 1970 zal een deel van de Essenlaan over dit tracé liggen. 1958. Fotomap: doos 309.
fc3
-
De Brinkstraat gezien naar het noorden, nabij de hoek met de Burg. Penstraat (rechts). Fotomap 893.
fc3
-
Links het tolhuis aan de Eemweg met erachter de boerderij van Van Paridon met rechts daarvan de hooiberg. Rechts huize Eemwijk. Gefotografeerd vanaf het fietspad achter het tolhuis. (Kerstkaart van T. de Ruig aan de familie Miedema, 1993) [951]
fc3
-
Baarnsche Dijk, gezicht naar het noordwesten. Rechts op de foto is de brug zichtbaar. Dit gedeelte van de weg is later vervallen en opgenomen in het industrieterrein. Fotomap 976
fc3
-
De Laanstraat gezien naar het oosten. Na ca 50m links de Flora-bioscoop, rechts hoek Laandwarsstraat. Fotomap 993
fc3
-
De Laanstraat vanaf hoek Parkstraat, gezicht naar het oosten. Links de Mollerusstraat. Jaren 1950. Fotomap 994
fc3
-
Molenweg hoek Steijnlaan, gezicht naar het noordoosten. Ca. 1920. Fotomap 1001
fc3
-
Brinkstraat. Juwelier Rademaker en dierenspeciaalzaak Doets. 1999. Fotomap: 452.
fc3
-
Laanstraat, gezicht naar het westen. Profimarkt in de voormalige Florabioscoop, 1972. Fotomap: 496.
fc3
-
De Molenweg gezien vanaf hoek Eemnesserweg. Fotomap: 571.
fc3
-
Het oostelijk deel van de Laanstraat, gezien naar het westen. Links "de Rieten Dakjes". Fotomap: 582.
fc3
-
"Baarn, Eemweg met oude Tolhuis"; rechts Huize Eemwijk. Fotomap: 583.
fc3
-
Plantsoen van het Amaliapark en Villa Amalia, gezien vanaf de zuidzijde van het station. Fotomap: 630.
fc3
-
Gezicht naar het noorden, met rechts Gen. Karel van der Heijdenlaan 4. Fotomap: 669.
fc3
-
"Soestdijk, - Langs Hotel Trier." De Amsterdamsestraatweg bij de brug over de Praamgracht. Gezicht naar Soest. Fotomap: 719.
fc3
-
Lage Vuursche. De hoefsmederij van Vervat in de Dorpsstraat. Het gebouw werd later Rijksmonument, maar raakte sterk in verval voordat het werd verbouwd. Fotomap: 722.
fc3
-
"Boschstraat."De Bosstraat gezien naar het noorden, ter hoogte van de Nijverheidstraat (links). Op de hoek de meubelmakerij van Merkestijn. Fotomap: 734.
fc3
-
"Dalweg. Villa ,,Belsito en Trianon'' ". Personen wandelend en fietsend op het kruispunt Eemnesserweg/Dalweg. Links villa Bel Sito, rechts villa Trianon. Fotomap: 745.
fc3
-
Verkeer op de kruising van de Amsterdamsestraatweg met de Van Heutszlaan/HIlversumsestraatweg. Links aan de overkant De Oranjeboom. Fotomap: 767.
fc3
-
"Viersprong". Rechts de Oranjeboom. Gezicht over de kruising met de Amsterdamsestraatweg, naar de Hilversumsestraatweg. De aansluiting van de laatste is later naar het zuiden verlegd, waardoor de rechtdoorgaande route verviel. Fotomap: 768.
fc3
-
Dit beeld van de Wilhelminalaan is kort na de aanleg gemaakt, de bomen zijn nog klein. Ca. 1900. Fotomap: 780.
fc3
-
De Wilhelminaboom staat waar de Kroningslaan uitkomt op de Wilhelminalaan, ter herinnering aan de kroning van de koningin op 6 september 1898. Fotodoos 317-map B-blad 18
fc3
-
Eemnesserweg hoek Veldstraat, met villa Castanea. Fotodoos 317-map B-blad 18
fc3
-
de Logger, Huisnrs 12, 14, 16, 18, 20. 2017.
fc4
-
Het Fregat, Huisnrs 2 e.v., gezien vanaf Het Galjoen. 2017.
fc4
-
Het Galjoen, Huisnrs 15 e.v., gezien naar het zuiden. 2017.
fc4
-
de Gondel, Huisnrs 22 -31, gezien naar het zuiden. 2017.
fc4
-
Renovatie Schaepmanflats, gezien vanaf de De Geerenweg. 2012.
fc4
-
Schaepmanflats, gezien vanaf de De Geerenweg (5). 2012.
fc4
-
Balistraat, gezien naar het oosten. Rechts de Balidwarsstraat. Links Balistraat 2 en 4. Het hoekhuis rechts voorbij de splitsing heeft het adres Balidwarsstraat 1 / Balistraat 3. (401 map 2)
fc4
-
Vincent van Goghstraat 9, 7, en 5. Het hoekhuis staat aan Het Melkpad. Gezicht naar het westen. Map 7
fc4c
-
Kruispunt Eemnesserweg/Nieuwstraat. Midden op de foto de Petershof en linksvoor Garage Kooij.
(doos 1 FC4-2000 t/m FC4_2999)
fc4
-
Huizen aan de zuidzijde van de Nieuw Schoonoordstraat. Gezicht in westelijke richting.
(doos 1 FC4-2000 t/m FC4_2999)
fc4
-
Amsterdamsestraatweg, kruispunt "Oranjeboom", naar het zuidoosten gezien. (doos 1 FC4-2000 t/m FC4_2999)
fc4
-
De Teding van Berkhoutstraat naar het noorden gezien, met links het Postkantoor. Op de weg loopt een postbode met kar. Aan het eind van de straat Garage Splinter Eemland aan de Eemnesserweg.
(doos 1 FC4-2000 t/m FC4_2999)
fc4
-
De Bosstraat gezien vanaf de Nijverheidstraat. Drie filialen van Strumpel o.a. Gereedschappen en Huishoudelijke artikelen. Rechts Knotters rijwielen. Ca. 1985
fc4
-
Javalaan, gezicht naar het westen vanuit de hoek met Faas Eliaslaan. Ca. 1985
fc4
-
De Ruijterlaan, gezicht naar het oosten. Rechts de Van Wassenaerlaan. Ca. 1985
fc4
-
De Dalweg gezien vanaf de Eemnesserweg. Het pand rechts is de villa TRIANON (te koop). Ca. 1985
fc4
-
D'Aulnis de Bourouilllaan, gezicht naar het noorden vanaf de Dalweg. Ca. 1985
fc4
-
De Zandvoortweg gezien naar het noordwesten vanaf de hoek Nolenslaan (rechts). Links Het Tuinbouwhuis Timmer. Ca. 1985
fc4
-
De Zandvoortweg ter hoogte van de Nachtegaallaan, gezien naar het westen. Ca. 1985
fc4
-
Het meest westelijke deel van de J.F. Kennedylaan, gezien naar het punt waar deze uitkomt op de Van Heemstralaan. Ca. 1985.
fc4
-
Nieuwstraat. Rechts de fotozaak Cees Engel. Links de hoek Turfstraat. Gezicht naar het noordoosten. Ca. 1985
fc4
-
De Sophialaan gezien vanaf de Nieuw Baarnstraat naar het zuidwesten. Op de achtergrond de watertoren. Ca. 1985
fc4
-
Links op de foto Hotel Restaurant De Prom aan de Prins Hendriklaan.. Rechts van De Prom de Laandwarsstraat. Ca. 1985
fc4
-
Stationsplein. Rechts het VVV-gebouw. Links het plantsoen van het Amaliapark. Ca. 1985
fc4
-
De Amsterdamsestraatweg nabij het Emmaviaduct, gezicht naar het zuiden. Ca. 1985
fc4
-
De Rutgers van Rozenburglaan gezien naar het oosten vanaf de hoek Regentesselaan. Ca. 1985
fc4
-
De Oosterstraat gezien naar het noorden vanaf de kruising met de Wijkamplaan (links) / Bremstraat. Rechts de Rabobank. Ca. 1985
fc4
-
Oosterstraat, gezicht naar het noorden. Rechts de Ericastraat. Ca. 1985
fc4
-
De Prof. Krabbelaan gezien vanaf de Zandvoortweg. Rechts het winkelcentrum. Ertegenover een gele glascontainer. Ca. 1985
fc4
-
De Prof. Molengraafflaan gezien vanaf de Zandvoortweg. Ca. 1985
fc4
-
Trekpleister in het gebouw van de voormalige Florabioscoop in de Laanstraat. Zie de naam in het uithangbord aan de gevel. Gezien vanuit de Laandwarsstraat. Ca 2014.
fc4
-
De Bosstraat. Op de hoek met de Schoolstraat (rechts) Makelaar Peters.
fc4
-
De Brinkstraat gezien vanuit de Kerkstraat, met radio EOS aan de linkerzijde.
fc4
-
Stationsweg richting spoorwegovergang. Bij het ANWB-bord is de Vondellaan links. Ca Sept 2012.
fc4
-
Torenlaan gezien richting huize Peking aan de Javalaan. Links is de Nicolaas Beetslaan net zichtbaar. ANWB-borden richting A1, Bunschoten en Hilversum. Ca Sept 2012.
fc4
-
De monumentale panden en het plantsoen met de fontein aan de Bilderdijklaan, gezien vanuit de De Genestetlaan. Ca sept 2012.
fc4
-
De Galei gezien vanaf De Schoener. Ca sep 2012.
fc4
-
Oosterstraat. Café De Verfrissing op hoek met de Westerstraat (links). Ernaast, Chinees-Indisch afhaalcentrum Hong Kong. Ca jan 2013.
fc4
-
Wijkamplaan (Cul de sac). Deze garages zijn bereikbaar via een doorgang tussen nrs 32 en 34. Ca jan 2013.
fc4
-
Balidwarsstraat gezien vanaf de Balistraat. Ca jan 2013.
fc4
-
Huizen aan de Noorderstraat waar deze uitkomt op de Faas Eliaslaan. Ca jan 2018.
fc4
-
Noorderstraat. Woningen tegenover de hoek met de Zuiderstraat. Ca jan 2013.
fc4
-
Appartementen Abel Tasmanlaan gezien vanaf de kruising met de Piet Heinlaan. Ca jan 2013.
fc4
-
De Hoofdstraat nabij het pand Hoofdstraat 22-24 (rechts) gezien naar het oosten. Links verderop de hoek met de Burg. Penstraat. Ca febr. 2008.
fc4
-
GB_3-3-2 Elisabethstraat. Gezicht naar het zuiden vanaf ongeveer halverwege de straat. 1958. Fotomap: doos 309.
fc3