Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Opnieuw een fascinerende nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Baerne in de Oudheidkamer. Deze tentoonstelling heeft als thema de rivier de Eem en met name aandacht voor het Baarnse gedeelte van de Eem.  

Vele onderwerpen die met de Eem te maken hebben komen aan de orde. Zoals: Hoe komt de Eem aan zijn naam. Zwemmen in de Eem, met speciale aandacht voor de zwembaden.  Vogels en vissen in en boven de Eem. Eembrugge en kasteel Ter Eem. Boerderijen langs de Eem. Café Kuijer, het latere Eemlust. Overstromingen van de Eem. De snelweg over de Eem.  En nog veel meer. Natuurlijk is er ook aandacht voor archeologische vondsten langs en uit de Eem. 

Dit jaar, 2023, bestaat de Baarnse Watersportvereniging de Eem 100 jaar. Voor deze vereniging is extra ruimte ingedeeld in de expositie. De informatie over de vereniging is beschikbaar gesteld door de BWV de Eem uit het jubileumboek dat eerdaags verschijnt. 

De tentoonstelling zal verder worden voorzien van enige schilderijen met de Eem als thema, van de hand van Baarnse kunstenaars, uit onze eigen collectie. 

Deze expositie is samengesteld door Wilmar Dolman, Nora Hemerova, John van Wilpen en Ton van den Oudenalder.

Als gebruikelijk is de tentoonstelling gratis te bezoeken in de Oudheidkamer op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. 

De officiële opening is zaterdag 11 maart om 11.00 uur. 

Na een korte toespraak van de voorzitter van de jubilerende BWV de Eem:  Bert Kranendonk, zal de tentoonstelling officieel geopend worden door Frans ter Maten, heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe.

Onder het genot van een drankje kunt u aansluitend te tentoonstelling bekijken.