Het logo van de Historische Kring Baerne met het oude tolhuis

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Deze week zijn de grafheuvels op ’t Hoge Erf, Landgoed Pijnenburg, weer geïnspecteerd of ze opnieuw van opslag moeten worden ontdaan.
Omdat het nog maar twee maanden geleden is dat de drie grafheuvels bij Restaurant Kievitsdal zijn schoongemaakt, zien deze er nog prima uit.

Op verzoek van Mevrouw C. Endtz – Insinger, van het Landgoed, gaan we daarom aan de slag met de vierde grafheuvel, op de hoek van de Hoge Vuurscheweg en de Zwarteweg. Het is de bedoeling om de heuvel van opslag en dood hout te ontdoen en dit, evenals bij de andere drie in een houtwal om de grafheuvel te leggen. Ook gaan we de grafheuvel meer in het zicht brengen door het omliggende bosschage uit te dunnen en hier en daar te verwijderen.

Aan de Zwarteweg is voldoende ruimte om auto’s te parkeren, dit i.v.m. het benodigde gereedschap als schoppen, zagen, takkentangen, harken etc. Voor handschoenen, drinken en eten moet u zelf zorgen. 

Het is de bedoeling om dit op een ochtend van 10 tot 13 uur te gaan doen. Hiervoor kunnen we kiezen voor de dinsdag-, woensdag- of donderdagmorgen. 

Als u mee wilt werken geef uw voorkeur dan even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De meeste stemmen gelden.