Het was in de zomervakantie van 1956, nog niet iedereen ging toen op vakantie, dus was hij vaak lang en saai. Maar dat gold niet voor dat jaar. Baarn kwam op tv en roffelde om de aandacht van de kijker in het hele land.
Hier even geen verveling, ondanks het feit dat niet ieder kind het even breed had. De kinderen maakten met behulp van 2 lege conservenblikjes, een touwtje en 2 stokjes een provisorische trommel en liepen trommelend over straat.
Mevrouw E.Lengers-Roos, inwoonster van Baarn, kreeg een lumineus idee. Het enthousiaste getrommel liet zij uitlopen op een heuse wedstrijd, wie kon er het mooist trommelen? Zij organiseerde samen met de buurtdames een groot festijn voor de buurkinderen van 4 tot 13 jaar (Kerkstraat, Weteringstraat, Melkpad, Dalweg en Brinkstraat). De kinderen vormden clubjes en kregen startnummers voor de wedstrijd.
Op 24 augustus was het zover, 651 kinderen deden mee, de jongste was 2 jaar. Zij moesten, per clubje, al trommelend keurig marcheren door de Brinkstraat, onder het toeziend oog van een deskundige jury. Thuis hadden veel ouders flink meegewerkt met het maken van vaandels en banieren, maar ook mutsjes en leuke jasjes. Op de banieren stonden namen als 'De Blikkeniertjes’, de ‘Blikbeukers’ en nog vele andere mooie namen. Het werd een hele show.
Burgemeester van Beeck Calkoen en zijn vrouw waren aanwezig, de Baarnsche Courant was er, sponsors als Seven-Up met een wagen en Phonogram, dat zelfs een plaat van het gebeuren opnam. Er werden prijzen uitgedeeld voor de beste trommelaars en de origineelste kleding, gesponsord door de winkeliers.
Ieder kind ging met een prijsje naar huis, moe en voldaan.
(Naar aanleiding van de mail van mevrouw Mercia Vries-Lengers dit stukje Baarnse geschiedenis)