Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

In De Vuursche Boer (gebouwd in 1921) heeft Leo Terschegget de nodige voetstappen liggen, zeker toen het nog twee huizen met rieten kap waren.

In 1958 werd een helft een woning voor Jan de Boer. In de andere helft kwam Van Laar. Meerdere jaren kreeg De Boer andere bewoners. In 1994 nam de Knetemann groep en Wim Verhoorn het over. Engelsma werd daarna de nieuwe eigenaar, hij was opgenomen in die groep.

Langs de Dorpsstraat zijn de woningen, restaurants en de Boswinkel gesitueerd. “Het wegdek bestond aanvankelijk uit kasseitjes. Nu ligt er asfalt,” weet Leo. Het wordt hoog tijd dat er weer asfalt komt. Het parkeren is goed gereguleerd. Terugkeer van bedrijfsactiviteiten lijkt niet het geval, al zou dat wel leuk zijn. De toekomst zal het uitwijzen.

HKB2407 Dorpsstaat met asfalt MQ

Leo Terschegget is een bekende verschijning in Lage Vuursche. De afgelopen decennia heeft hij zeker achthonderd foto’s van Toen en Nu verzameld. In de Nieuwsbrief van de Historische Kring Baerne presenteren wij opvallende ‘ kiekjes’ uit zijn unieke verzameling.