Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Hou je van geschiedenis, puzzels en avontuur? Dan is de speurtocht in Baarn iets voor jou! Samen met je opa, oma of vrienden ga je op ontdekkingstocht door het centrum van Baarn.

De tocht begint en eindigt op de Brink. De geschiedenis van Baarn staat niet alleen in boeken maar is op heel veel plekken nog te zien. Als je maar weet waar je moet kijken: ‘Kennis is de schat die je vindt door te zoeken’. De opdrachten helpen je om op de goede plek te kijken. Onderweg verzamel je aanwijzingen voor de eindpuzzel. 

De speurtocht in Baarn is een initiatief van de Historische Kring Baerne, die al 50 jaar de geschiedenis van Baarn levend houdt. Zij bewaren oude documenten, foto’s en verhalen over Baarn. Als je meer wilt weten, kun je altijd bij hen terecht. Misschien hebben ze wel een geheim archief vol schatten! De speurtocht is twee kilometer lang. Je kunt de speurtocht downloaden van deze website van de Historische Kring Baerne. Ook is de route te lezen op een smartphone. Deze gratis speurtocht kan gelopen worden op elk moment dat het jou uitkomt. Durf jij de uitdaging aan? Ga dan naar de pagina met wandelroutes en beleef samen een historische dag!