Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Veel Baarnaars hebben herinneringen aan Zonnegloren in Soest. De auteurs en uitgevers Lex Bergers en Peter Beijer gaan dit jaar een boek maken over het voormalige Soester Sanatorium/Ziekenhuis Zonnegloren.

Niet alleen de geschiedenis, vooral ook de vele persoonlijke verhalen van patiënten, verpleegkundigen, artsen, leveranciers en andere betrokkenen.

Sanatorium Zonnegloren werd in 1927 opgericht als sanatorium voor mensen met tuberculose en de behandeling bestond hoofdzakelijk uit rust en kuren in gezonde lucht. Na1957 kwamen er nieuwe medicijnen en behandelmethodes en werd Zonnegloren langzamerhand omgebouwd tot ziekenhuis. In 1991 werd gefuseerd met Maarschalksbos tot Medisch Centrum Molendael/ De gebouwen van het ziekenhuis werden in januari 2000 gesloopt.

Peter en Lex roepen mensen op om hun ervaringen met hen te delen via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als je mensen kent die verhalen kunnen vertellen over Zonnegloren, horen ze graag hun namen en contactgegevens. 

Bestellen als voorinschrijver kan nu ook via de website www.uitgeverijpeles.nl.

Met het boek wordt weer een iconisch instituut vastgelegd, zoals eerder gebeurde met het Soester Natuurbad.