Het logo van de Historische Kring Baerne met het oude tolhuis

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Met enige regelmaat krijgen wij, de werkgroepen Archeologie en Genealogie vragen waarop wij geen antwoord hebben en die wij daarom graag voorleggen aan onze leden. 

De eerste vraag gaat over de nalatenschap van de oorlogsvliegenier L.A.H. Rombeek uit Zaltbommel. Na zijn overlijden heeft zijn familie onderscheidingen en oorkondes van deze vliegenier geschonken aan een zekere heer Venema in Baarn. Deze zou een zoldermuseum met een verzameling legerspullen hebben. De vraagsteller doet onderzoek naar de vliegenier voor een verhaal in het kwartaalblad van de Historische Kring Bommelerwaard.

De tweede vraag gaat over de zwerfsteen bij het station. Iemand wil graag weten wanneer en door wie de steen daar is neergelegd. Of de steen daar met een speciaal doel is neergelegd en waar hij wegkomt.

Informatie bij voorkeur via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of telefonisch naar Jan van der Laan, coördinator ARWE, tel. 06 3760 1106