Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Elk kwartaal zorgt een vaste groep vrijwilligers ervoor dat u de Baerne in de brievenbus vindt. Hans Frijlink is sinds 2016 de coördinator.

Op deze woensdagmiddag is hij in de Oudheidkamer met de bladen in dozen en in wijken verdeeld. “De distributie van de Baerne heb ik destijds overgenomen van Hylkjen Baarslag. Er worden ongeveer 720 boekjes bezorgd in 23 wijken en er worden er 80 per post verstuurd door de ledenadministratie. De bezorging in Baarn en Soest wordt door 25 vrijwilligers gedaan. De uitgifte gebeurt meestal vanuit de Oudheidkamer. Dat is prettig uitdelen en heeft tevens ook een sociale functie. Er kan dan met elkaar worden gepraat of even bij de lopende tentoonstelling worden gekeken. Slechts 3 keer, tijdens de coronaperiode, heeft de uitgifte plaats gehad in de buitenlucht op de parkeerplaats aan de Stationsweg. Gelukkig was het toen goed weer. De bezorgers zijn erg trouw en ik ken ze allemaal vrij goed.” HKB2306 Hans Frijlink MQ

In de eerste week van de maand waarin de Baerne uitkomt, stuurt Hans vast een bericht aan de bezorgers en in de derde week een mail met de definitieve datum en plaats van distributie. Is er iemand verhinderd, dan zijn er een paar reserve-bezorgers. Er is zelfs een kleine wachtlijst. Het streven is om uiterlijk twee weken na het verschijnen van elk nummer de bezorging voltooid te hebben.

“Lukt het niet om de boekjes op te halen, dan breng ik ze desnoods even bij iemand thuis. En als de bezorging een keer niet lukt, dan bel ik iemand die reserve staat.”

Voor niet-leden zijn de boekjes te koop bij de Bruna en in de Oudheidkamer.