Historische Kring Baerne bestaat 50 jaar

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

Zoekt u wat tips om erop uit te gaan in de omgeving van Baarn? De Historische Kring Baerne heeft een aantal leuke en interessante suggesties.

”Lente in de maak!” in Paleis Soestdijk

Dit voorjaar is Paleis Soestdijk weer open en kan er een kijkje worden genomen achter de schermen. Verschillende koninklijke zalen in het paleis zijn ingericht met elk een eigen thema. Ook de Historische Kring Baerne heeft haar medewerking verleend door een deel van de in haar bezit zijnde voorwerpen, die de band met het koningshuis laat zien, tentoon te stellen. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 mei. Zie ook https://www.paleissoestdijk.nl/agenda/tentoonstelling-lente-in-de-maak/ 

HKB2305 Nufotograferen 030 DSC 3664 tentoonstelling Paleis Soestdijk MQ

Foto: Stefan van Dorrestein van Nufotograferen

”Grote Gezinnen in Eemnes” bij Historische Kring Eemnes

Hoe deden die moeders dat toch met die grote gezinnen? Deze tentoonstelling schetst met familiefoto’s en voorwerpen een beeld van zo’n 70 grote gezinnen die in het begin van de vorige eeuw in Eemnes woonden. Elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is deze bijzondere expositie gratis te bezoeken in de Oudheidkamer van de Historische Kring, Raadhuislaan 2a in Eemnes.

”De Eem, gewoon bijzonder” in de Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne

In deze tentoonstelling over de Eem is er aandacht voor het leven langs, in en op de Eem door de eeuwen heen. Met foto’s en voorwerpen die met de Eem te maken hebben wordt deze prachtige rivier belicht. Speciale aandacht is er voor de Baarnse Watersportvereniging de Eem die dit jaar 100 jaar bestaat.

De tentoonstelling is op woensdag van 14.00 – 16.00 uur en zaterdag van 11.00 – 13.00 uur in de Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne te bezoeken. De toegang is gratis.


”Koninklijk Huis” in Museum Soest

HKB2305 JBR 7082 tentoonstelling Museum Soest MQ

Bij het museum werd een verzameling aangeboden met attributen over het Koninklijk Huis. Tegelijkertijd kwam de maquette van Paleis Soestdijk, die was uitgeleend aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam, terug naar het museum. Dat is de reden geweest om een blijvende expositie te maken over het Koninklijk Huis. Veel mensen hebben nog persoonlijke herinneringen aan de bewoners van Paleis Soestdijk en mede door veel eigen materiaal uit de verzameling van museum Soest, is het een bijzondere tentoonstelling geworden.

Museum Soest is op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag open van 13.30 – 17.00 uur. Adres: Steenhoffstraat 46 in Soest.
Toegangsprijs € 6.-, kinderen tot 12 jaar betalen € 1,-.