WERKGROEP COMMUNICATIE

In het voorjaar van 2014 is de werkgroep Communicatie opgericht. De huidige werkgroepleden houden zich vooral bezig met de volgende activiteiten:
1. Het zichtbaar maken van HK Baerne op social media: Twitter (@HKBaarn), YouTube en Facebook.
2. Het verzorgen van publiciteit rondom nieuwswaardige momenten van de HK Baerne.
3. Het versterken van de onderlinge samenhang tussen de verschillende communicatie uitingen van de HK Baerne (zoals folder, kwartaalblad, website, nieuwsbrief en advertenties) en het ontwikkelen van de website.
4. Het stimuleren van interactie tussen de HK Baerne en de omgeving plus het inspelen op actualiteiten in Baarn, door medewerking aan een verhalenrubriek in de Baarnsche Courant in samenwerking met het Groenegraf.nl (vanaf september 2015).
5. Het communicatief begeleiden van nieuwe ontwikkelingen zoals de recente werkgroep Genealogie (voorjaar 2015).
6. Het ondersteunen van een actieve ledenwerving.
7. Het vernieuwen en ontwikkelen van de HKB website.

De werkgroep komt eens per maand bijeen, meestal op vrijdag. Vanaf begin september 2015 is de plek van de coördinator werkgroep Communicatie vacant, vanwege het terugtreden van de huidige coördinator uit het bestuur.

Vacatures: Gezocht wordt naar:
* een nieuwe coördinator voor de werkgroep
* enthousiastelingen die één of meer activiteiten zelfstandig willen oppakken en waar nodig willen afstemmen met de communicatiecollega’s in de werkgroep.
Wij denken aan studenten met een historische passie, vrijwilligers met communicatietalent, maar ook zzp ‘ers die zich tijdelijk maatschappelijk willen inzetten voor een afgeronde opdracht die bijdraagt aan hun portfolio of CV.

Momenteel is er behoefte aan mensen die concreet willen meehelpen aan:
het maken van publiciteit, het verzorgen van de digitale nieuwsbrief (Mailchimp), het onderhouden en uitbreiden van het facebook account, het maken van videofimpjes, het beheer van de website (Joomla cms).