Het logo van de Historische Kring Baerne met het oude tolhuis

Zes foto's van mooie Baarnse landhuizen

De Eem, gewoon bijzonder  (11 maart 2023 - 11 november 2023)

Schip op de Eem

Een nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Baerne in de oudheidkamer. Deze keer gaat de tentoonstelling over de rivier de Eem en vooral over het Baarnse stukje.

Vele onderwerpen die met de Eem te maken hebben komen aan de orde. Zoals: Hoe komt de Eem aan zijn naam. Zwemmen in de Eem, met speciale aandacht voor de zwembaden.  Vogels en vissen in en boven de Eem. Eembrugge en kasteel Ter Eem. Boerderijen langs de Eem. Café Kuijer, het latere Eemlust. Overstromingen van de Eem. De snelweg over de Eem. En nog veel meer. 

Naast deze informatie zal er extra aandacht besteed worden aan archeologische vondsten uit de Eem en op de oevers van de Eem. 

 

De EemMaar dat is niet alles. In dit jaar 2023 bestaat de Baarnse Watersportvereniging de Eem 100 jaar. Voor deze vereniging is extra ruimte ingedeeld in de expositie. De informatie over de vereniging is beschikbaar gesteld door de BWV de Eem uit het jubileumboek dat eerdaags verschijnt. 

De tentoonstelling zal verder worden voorzien van enige schilderijen met de Eem als thema, van de hand van Baarnse kunstenaars, uit onze eigen collectie. Ook over dit onderwerp zult u een raam met informatie aantreffen.
Op zaterdag 11 maart zal de tentoonstelling geopend worden. Na een korte toespraak van de voorzitter van de BWV de Eem de heer Bert Kranendonk zal de tentoonstelling officieel geopend worden door Frans ter Maten, heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe.

Onder het genot van een drankje kunt u aansluitend de tentoonstelling bekijken. 

Deze expositie is samengesteld door de dames Wilmar Dolman, Nora Hemerova en de heren John van Wilpen en Ton van den Oudenalder.

De opening vindt plaats op zaterdag 11 maart om 11.00 uur in de oudheidkamer en is vanaf dat moment op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur te bezoeken. Natuurlijk als vanouds gratis voor leden en niet leden.