Afdrukken

Doelstellingen

De belangrijkste doelstellingen van de Historische Kring Baerne zijn:

De vereniging tracht deze doelen te bereiken door: lezingen, tentoonstellingen, excursies, historisch onderzoek, het tijdschrift Baerne, het verzamelen en beheren van foto's, voorwerpen, archieven en kunstvoorwerpen.

HKB heeft meer dan 800 leden en een 70-tal enthousiaste vrijwilligers dat zich inzet binnen verschillende werkgroepen en commissies zoals die voor Archeologie, Communicatie, Genealogie, Oude Begraafplaats, Oudheidkamer en Redactie Baerne. Onze verenigingsruimte, de Oudheidkamer, bevindt zich aan de Hoofdstraat 1a in Baarn. Daar huist ook onze fraaie collectie die voor iedereen toegangkelijk is op woensdag van 14.00-16.00u. en op zaterdag van 11.00-13.00u.

In verband met het coronavirus was de Oudheidkamer tot 1 september gesloten. Sinds woensdag 2 september zijn onze deuren weer wagenwijd voor u open en we verwelkomen u graag in een veilige Oudheidkamer (maar met max. 5 personen tegelijk).

Vanwege een laag aantal aanmeldingen (waarschijnlijk ook ten gevolge van het virus) gaat de excursie naar het Airborne museum in Oosterbeek niet door.

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.