EXPOSITIE “Zand erover”


Na het succes van de vorige tentoonstelling “Werk aan de winkel” is het tijd voor een ander onderwerp. Een tentoonstelling over begraven en begraafplaatsen in Baarn.
Deze nieuwe expositie komt tot stand door de samenwerking van enkele werkgroepen van de HKB. Werkgroep Arwe neemt de oude begraafplekken, zoals grafheuvels voor zijn rekening. Werkgroep Oude begraafplaats Berkenweg zal u iets vertellen over deze rustieke laatste rustplek en het werk dat de werkgroep daar verricht. En de Oudheidkamer brengt informatie aan over de algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan, de Rooms Katholieke begraafplaats achter de Nicolaaskerk, de voormalige begraafplaats aan de Zandvoortweg (oude RK-begraafplaats) en de begraafplaats die ooit gevonden werd in de Kerkstraat. Begraaf rituelen, begraafondernemers, en graven in de Pauluskerk komen ook aan bod. Opnieuw veel interessante weetjes over leven en dood in Baarn toen en nu.

De officiële opening is zaterdag 17 juni 2017 om ca. 11.15 uur in de Oudheidkamer. Burgemeester Mark Röell heeft zich bereidt verklaard de tentoonstelling te openen.

Alle leden en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom! Ook deze expositie is weer gedurende een viertal maanden te bezoeken op woensdag 14.00 - 16.00 u en op zaterdag 11.00 - 13.0 u.

 


Hieronder komen nog een aantal foto's gemaakt tijdens de opening.