Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom bij de Historische Kring Baerne.

Communicatiemedewerker

Functieomschrijving:

De communicatiemedewerker verzorgt de publiciteit rond de activiteiten van de Historische Kring Baerne, het maken en versturen van de digitale nieuwsbrief, het beheren van sociale media zoals Twitter, Facebook en YouTube, het beheren van de website en het ontwerpen van promotiemateriaal.

Wij vragen:

Enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig kunnen werken en voor langere tijd, in samenwerking, communicatietaken willen oppakken en uitvoeren. Ervaring met dtp en grafische vormgeving is een pré. Eigen initiatieven welkom! Studenten met een passie voor historie, mensen met communicatietalent of ZZP'ers die een concreet project willen uitvoeren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kom meedoen!

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden:

Wij bieden een gezellige club met veel leden en gemotiveerde vrijwilligers.

Tijdsbesteding: ca. 4 uur per week

.

Medewerker tentoonstellingen (werkgroep Oudheidkamer)

Taakomschrijving:

Onderzoek doen voor en het voorbereiden en inrichten van tentoonstellingen ten bate van onze leden en bezoekers in onze eigen ruimte onder de bibliotheek in de Hoofdstraat.

Wij vragen:

De bereidheid om driemaal per jaar mee te werken aan het ‘maken’ van een tentoonstelling rond een Baarns onderwerp, zoals bijv. ‘het zwembad in de Eem’, ‘kunst in de kelder’, ‘het rode dorp’, enz. Kennis van Baarn en over de geschiedenis van Baarn. Creativiteit om een tentoonstelling te maken en te laten opvallen bij onze leden en bezoekers. Ervaring met tekstverwerking en computeropmaak van pagina’s.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden;

Samen met andere enthousiaste vrijwilligers de Baarnse geschiedenis zichtbaar maken voor onze leden en bezoekers. Een uitgebreid knipselarchief en een grote fotocollectie als basis voor de tentoonstelling. Kennis en kunde van collega vrijwilligers. Tijdsbesteding: 4-6 uur p/week.